Spiegelsite    Barcodesoftware    Neem Contact    Downloaden    Aankoop    FAQ    CNET

Download gratis versie van barcodesoftware

Gedetailleerde stappen voor het gebruik van deze barcodesoftware

https://free-barcode.com/HowtoMakeBarcode.asp

 
 

Wat is de historische oorsprong van streepjescodes?

In 1966 adopteerde de National Association of Food Chains (NAFC) streepjescodes als productidentificatiestandaarden.

In 1970 ontwikkelde IBM de Universal Product Code (UPC), die vandaag de dag nog steeds veel wordt gebruikt.

In 1974 werd het eerste product met een UPC-barcode: een pakje Wrigley's kauwgom gescand in een supermarkt in Ohio.

In 1981 keurde de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) Code39 goed als de eerste alfanumerieke barcodestandaard.

In 1994 vond het Japanse Denso Wave de QR-code uit, een tweedimensionale streepjescode die meer informatie kan opslaan.

Voordelen van het gebruik van streepjescodes

Snelheid: Barcodes kunnen artikelen in een winkel scannen of de voorraad in een magazijn sneller volgen, waardoor de productiviteit van winkel- en magazijnpersoneel aanzienlijk wordt verbeterd. Barcodesystemen kunnen goederen sneller verzenden en ontvangen op een redelijke manier om artikelen op te slaan en te lokaliseren .

Nauwkeurigheid: Barcodes verminderen menselijke fouten bij het invoeren of vastleggen van informatie, met een foutenpercentage van ongeveer 1 op 3 miljoen, en maken realtime toegang tot informatie en geautomatiseerde gegevensverzameling altijd en overal mogelijk.

Kosteneffectiviteit: Barcodes zijn goedkoop te produceren en af ​​te drukken, en kunnen geld besparen door de efficiëntie te verhogen en verliezen te verminderen. Barcodesystemen stellen organisaties in staat nauwkeurig de hoeveelheid overgebleven producten vast te leggen, de locatie ervan en wanneer herbestellingen nodig zijn, wat Dit voorkomt verspilling en vermindert de hoeveelheid geld die vastzit aan overtollige voorraad, waardoor de kostenefficiëntie wordt verbeterd.

Voorraadbeheer: Barcodes helpen organisaties de hoeveelheid, locatie en status van goederen gedurende hun levenscyclus bij te houden, de efficiëntie te verbeteren bij het verplaatsen van goederen in en uit magazijnen, en bestelbeslissingen te nemen op basis van nauwkeurigere voorraadinformatie.

Eenvoudig te gebruiken: verkort de trainingstijd van medewerkers omdat het gebruik van het barcodesysteem eenvoudig en minder foutgevoelig is. U hoeft alleen het barcodelabel te scannen dat aan een item is bevestigd om toegang te krijgen tot de database via het barcodesysteem en informatie te verkrijgen gerelateerd aan het item. informatie.

Enkele algemene toepassingsgebieden voor streepjescodes

Ticketverificatie: Bioscopen, evenementenlocaties, reistickets en meer gebruiken barcodescanners om tickets en het toegangsproces te verifiëren.

Voedsel volgen: met sommige apps kunt u het voedsel dat u eet volgen via streepjescodes.

Voorraadbeheer: in winkels en andere plaatsen waar de voorraad moet worden bijgehouden, helpen streepjescodes de hoeveelheid en locatie van artikelen vast te leggen.

Handig afrekenen: in supermarkten, winkels en restaurants kunnen barcodes snel de prijs en het totaalbedrag van goederen berekenen.

Games: Sommige games gebruiken streepjescodes als interactieve of creatieve elementen, zoals het scannen van verschillende streepjescodes om karakters of items te genereren.

Voorbeelden van streepjescodetoepassingen

Barcode-apps voor het volgen van voedsel: apps die de voedingswaarde, calorieën, eiwitten en andere informatie van het voedsel dat u eet registreren door de streepjescode op het voedseletiket te scannen. Deze apps kunnen u helpen uw eetgewoonten vast te leggen, te beheren uw gezondheidsdoelen, of begrijp waar uw voedsel vandaan komt.

Transport en logistiek: Gebruikt voor bestel- en distributiecodes, productopslagbeheer, logistieke controlesystemen, ticketvolgnummers in internationale luchtvaartsystemen. Barcodes worden gebruikt bij bestellingen en distributie in de logistieke en transportsector. Ze kunnen Line Shipping Container Codes (SSCC's) worden gebruikt om containers en pallets in de toeleveringsketen te identificeren en te volgen. Ze kunnen ook andere informatie coderen, zoals houdbaarheidsdata en lotnummers.

Interne supply chain: intern beheer van de onderneming, productieproces, logistiek controlesysteem, bestel- en distributiecodes. Barcodes kunnen verschillende informatie opslaan, zoals artikelnummer, batch, hoeveelheid, gewicht, datum, enz. Dit informatie kan worden gebruikt voor tracking, sortering, inventaris, kwaliteitscontrole, enz., om de efficiëntie en nauwkeurigheid van het interne supply chain management van het bedrijf te verbeteren.

Logistieke tracking: Barcodes worden veel gebruikt bij logistieke tracking. Ze kunnen worden gebruikt om goederen, bestellingen, prijzen, inventaris en andere informatie te identificeren. Door barcodes op verpakkingen of verzenddozen aan te brengen, is het mogelijk toegang tot het magazijn te verkrijgen en exit. Automatische identificatie en registratie van distributie-, voorraad- en andere logistieke informatie om de nauwkeurigheid en efficiëntie van het logistieke management te verbeteren.

Productielijnproces: Barcodes kunnen worden gebruikt voor het procesbeheer van de productielijn in de fabriek om de productie-efficiëntie en kwaliteit te verbeteren. Barcodes kunnen productnummers, batches, specificaties, hoeveelheden, datums en andere informatie identificeren om de traceerbaarheid tijdens het productieproces te vergemakkelijken Inspectie, statistieken en andere bewerkingen. Barcodes kunnen ook worden geïntegreerd met andere systemen, zoals ERP, MES, WMS, enz., om automatische verzameling en verzending van gegevens te realiseren.

De toekomstige ontwikkeling van barcodes

Vergroot de capaciteit en informatiedichtheid van barcodes, waardoor ze meer gegevens kunnen opslaan, zoals afbeeldingen, geluiden, video's, enz.

De capaciteit en informatiedichtheid van streepjescodes verwijzen naar de hoeveelheid gegevens die een streepjescode kan opslaan en de hoeveelheid gegevens per oppervlakte-eenheid. Verschillende soorten streepjescodes hebben verschillende capaciteiten en informatiedichtheden. Over het algemeen gesproken is de capaciteit van bij tweedimensionale streepjescodes en de informatiedichtheid is hoger dan bij eendimensionale streepjescodes.

Momenteel zijn er al enkele nieuwe barcodetechnologieën, zoals kleurenbarcodes, onzichtbare barcodes, driedimensionale barcodes, enz. Ze proberen allemaal de capaciteit en informatiedichtheid van barcodes te vergroten, maar ze worden ook geconfronteerd met enkele technische problemen en toepassingsuitdagingen. Daarom is er nog steeds ruimte en mogelijkheid om de capaciteit en informatiedichtheid van barcodes te verbeteren, maar het vereist ook voortdurende innovatie en optimalisatie.

Verbeter de beveiliging en bestrijding van namaak van streepjescodes, met behulp van encryptie, digitale handtekeningen, watermerken en andere technologieën om te voorkomen dat streepjescodes worden vervalst of dat er mee wordt geknoeid. Er zijn met name verschillende manieren:

Encryptie: Codeer de gegevens in de streepjescode zodat deze alleen kunnen worden gedecodeerd door geautoriseerde apparatuur of personeel om gegevenslekken of kwaadwillige wijzigingen te voorkomen.

Digitale handtekening: Voeg een digitale handtekening toe aan de streepjescode om de bron en integriteit van de streepjescode te verifiëren en te voorkomen dat de streepjescode wordt vervalst of dat er mee wordt geknoeid.

Watermerk: Er is een watermerk in de streepjescode ingebed om de eigenaar of gebruiker van de streepjescode te identificeren en te voorkomen dat de streepjescode wordt gestolen of gekopieerd.

Deze technologieën kunnen de veiligheid en de bestrijding van namaak van streepjescodes verbeteren, maar ze zullen ook de complexiteit en de kosten van streepjescodes verhogen. Daarom moeten ze worden geselecteerd en ontworpen op basis van verschillende toepassingsscenario's en behoeften.

Zullen barcodes worden vervangen door andere technologieën?

Er zijn verschillende visies op de toekomst van streepjescodes.

Sommige mensen geloven dat barcodes zullen worden vervangen door andere technologieën vanwege de opkomst van meer geavanceerde technologieën, zoals RFID en NFC. Sommige mensen geloven dat barcodes nog steeds nuttig zijn vanwege hun voordelen, zoals lage kosten en gemak bruikbaar.

Barcode zal niet volledig worden vervangen door andere technologieën, omdat deze zijn eigen unieke voordelen heeft.

De toekomst van barcodes hangt van veel factoren af, zoals kosten, efficiëntie, veiligheid, compatibiliteit, enz. Het is een technologie met een geschiedenis en toepassingen op veel gebieden, zoals de detailhandel, logistiek, medische sector enz. Barcodes kunnen ook samen met andere technologieën evolueren en innoveren.

Bijvoorbeeld: RFID heeft veel voordelen. Het heeft een hoge beveiliging, kan meer gegevens opslaan, kan vanaf een grote afstand worden gelezen, kan gegevens bijwerken en wijzigen, en kan schade en geknoei voorkomen.

Maar RFID kan barcodes niet vervangen, omdat barcodes goedkoper zijn en beter compatibel zijn.

De nadelen van RFID zijn de hoge kosten, de behoefte aan gespecialiseerde apparatuur en software, de mogelijkheid van interferentie door metalen of vloeistoffen, en het potentieel voor privacy- en veiligheidsproblemen. De nadelen van barcodes zijn de beperkte hoeveelheid gegevens en de noodzaak om van dichtbij te scannen. Gegevens kunnen niet worden gewijzigd en kunnen gemakkelijk worden vernietigd of nagebootst.

Hoewel barcodebeveiliging niet zo goed is als RFID, vereisen niet alle toepassingen een hoge mate van beveiliging. Daarom is het een verstandige keuze om RFID te gebruiken in toepassingen die hoge beveiliging vereisen, en RFID te gebruiken in toepassingen die dat niet doen vereisen een hoge beveiliging. Omdat de kosten van barcodes veel lager zijn dan die van RFID.

RFID en barcode hebben dus hun eigen toepasselijke situaties en kunnen niet worden gegeneraliseerd.

Toepassing van barcodes in voorraadbeheer

Goederenontvangst: Door de barcode op ontvangen goederen te scannen, kunnen de hoeveelheid, het type en de kwaliteit van de goederen snel en nauwkeurig worden vastgelegd en worden gekoppeld aan inkooporders.

Verzending: Door de barcode op uitgaande goederen te scannen, kunnen de hoeveelheid, bestemming en status van de goederen snel en nauwkeurig worden vastgelegd en gekoppeld aan verkooporders.

Verhuizend magazijn: Door de barcodes op de goederen en magazijnlocaties te scannen, kunnen de verplaatsingen en opslag van goederen snel en nauwkeurig worden geregistreerd en kan de voorraadinformatie worden bijgewerkt.

Voorraad: door de barcodes op goederen in het magazijn te scannen, kunt u snel en nauwkeurig de werkelijke hoeveelheid goederen en de systeemhoeveelheid controleren en afwijkingen opsporen en oplossen.

Materiaalbeheer: door de barcode op de apparatuur of het gereedschap te scannen, kunt u snel en nauwkeurig het gebruik, de reparatie en het retourneren van de apparatuur of het gereedschap registreren en verlies of schade voorkomen.

Toepassing van barcodes in productiebeheer

De voortgang, kwaliteit en efficiëntie van de productie kunnen worden bewaakt door de barcode op een werkorder of batchnummer te scannen.

Het barcodesysteem is een geautomatiseerd hulpmiddel waarmee fabrikanten de voorraad effectiever kunnen bijhouden, de productie-efficiëntie kunnen verbeteren en menselijke fouten kunnen verminderen.

Barcodes kunnen worden gebruikt om activa, materialen, onderdelen en installaties te volgen tijdens de fabrieksproductie.

Het barcodesysteem kan ook de productie-, orderafhandelings- en distributieprocessen in realtime monitoren, de nauwkeurigheid van bestellingen en verzendingen verbeteren en de voorraad- en arbeidskosten verlagen.

Toepassing van barcode in logistiek management

De verzending, distributie en levering van goederen kan worden gevolgd door het scannen van de streepjescode op de verzendbon of factuur.

Barcode heeft een grote impact op logistiek en voorraadbeheer. Het is een effectief identificatiemiddel dat kan helpen producten te volgen en fouten aanzienlijk te verminderen.

Barcodering kan ook de snelheid, flexibiliteit, nauwkeurigheid, transparantie en kosteneffectiviteit in logistieke processen vergroten.

Barcodetechnologie wordt veel gebruikt in de logistieke sector, vooral bij de verkoop van goederen in supermarkten.

Meest gebruikte barcodetypen

EAN-13-code: productbarcode, universeel, ondersteunt 0-9 cijfers, 13 cijfers lang, gegroefd.

UPC-A-code: productbarcode, voornamelijk gebruikt in de Verenigde Staten en Canada, ondersteunt 0-9 cijfers, 12 cijfers lang, en heeft groeven.

Code-128-code: universele barcode, ondersteunt cijfers, letters en symbolen, variabele lengte, geen groeven.

QR-code: QR-code, ondersteunt meerdere tekensets en coderingsformaten, variabele lengte, en heeft positioneringsmarkeringen.

De vervanging voor streepjescode is

Er zijn veel alternatieven voor barcodes, zoals Bokodes, QR-Code, RFID, enz. Maar ze kunnen barcodes niet volledig vervangen. Ze hebben elk hun eigen voor- en nadelen, afhankelijk van uw behoeften en scenario's.

Bokodes zijn datatags die meer informatie dan streepjescodes in hetzelfde gebied kunnen opslaan. Ze zijn ontwikkeld door een team onder leiding van Ramesh Raskar van het MIT Media Lab. Bokodes kunnen door elke standaard digitale camera worden vastgelegd. stel de camera eenvoudig scherp op oneindig. Bokodes hebben een diameter van slechts 3 mm, maar kunnen in de camera tot voldoende helderheid worden vergroot. De naam Bokodes is een combinatie van bokeh [een fotografieterm voor defocus] en barcode [barcode] A combinatie van twee woorden. Sommige Bokodes-tags kunnen herschreven worden, en de Bokodes die herschreven kunnen worden worden bocodes genoemd.

Bokodes hebben een aantal voor- en nadelen vergeleken met barcodes. De voordelen van Bokodes zijn dat ze meer gegevens kunnen opslaan, vanuit verschillende hoeken en afstanden kunnen worden gelezen, en kunnen worden gebruikt voor augmented reality, machine vision en Near field communicatie en andere gebieden. Het nadeel van Bokodes is dat de apparatuur om Bokodes te lezen een LED-lamp en een lens vereist, dus de kosten zijn hoger en het verbruikt meer stroom. De productiekosten van Bokodes-labels zijn ook hoger dan die van barcodelabels.

QR-code is eigenlijk een soort streepjescode. Het wordt ook wel een tweedimensionale streepjescode genoemd. Ze zijn beide een manier om gegevens op te slaan, maar ze hebben enkele verschillen, voor- en nadelen. QR-code kan gegevens opslaan meer gegevens, inclusief tekst, afbeeldingen, video's enz., terwijl barcodes alleen cijfers of letters kunnen opslaan. QR-code kan vanuit elke hoek worden gescand, terwijl barcodes alleen vanuit een bepaalde richting kunnen worden gescand. QR-code heeft een foutcorrectie functioneren, ook al is deze gedeeltelijk beschadigd Ook kan deze worden geïdentificeerd, terwijl barcodes gevoeliger zijn voor beschadiging. QR-Code is meer geschikt voor contactloos betalen, delen, identificatie en andere scenario’s, terwijl barcodes meer geschikt zijn voor het beheren en volgen van goederen.

Theoretisch kan QR-code alle functies van eendimensionale barcodes vervangen. Veel toepassingen vereisen echter geen barcodelabels om grote hoeveelheden gegevens op te slaan. EAN-barcodelabels voor detailhandelsartikelen hoeven bijvoorbeeld alleen 8 tot 13 Slechts een getal, dus het is niet nodig om QR-code te gebruiken. De afdrukkosten van QR-code zijn ook iets hoger dan die van eendimensionale barcodes, dus QR-code zal eendimensionale barcodes niet volledig vervangen.

Waarom zijn er veel soorten streepjescodes?

Er zijn veel soorten streepjescodes omdat ze verschillende toepassingen en kenmerken hebben.

Een UPC [Universal Product Code] is bijvoorbeeld een streepjescode die wordt gebruikt om detailhandelsproducten te labelen en kan worden gevonden op bijna elk verkocht artikel en in supermarkten in de Verenigde Staten.

CODE 39 is een streepjescode die cijfers, letters en enkele speciale tekens kan coderen. Deze wordt vaak gebruikt in de productie, het leger en de medische wereld.

ITF [Interleaved Two-Five Code] is een streepjescode die slechts een even aantal cijfers kan coderen. Deze wordt vaak gebruikt in de logistieke en transportsector.

NW-7 [ook bekend als CODABAR] is een streepjescode die cijfers en vier begin-/eindtekens kan coderen. Deze wordt vaak gebruikt in bibliotheken, koeriersdiensten en banken.

Code-128 is een streepjescode die alle 128 ASCII-tekens kan coderen. Deze wordt vaak gebruikt op gebieden als pakkettracering, e-commerce en magazijnbeheer.

Wat zijn EAN-, UCC- en GS1-organisaties?

EAN, UCC en GS1 zijn allemaal organisaties voor goederencodering.

EAN is de European Commodity Numbering Association, UCC is de United States Uniform Code Committee, GS1 is de Global Commodity Coding Organization en is de nieuwe naam na de fusie van EAN en UCC.

Zowel EAN als UCC hebben een reeks standaarden ontwikkeld voor het gebruik van numerieke codes om goederen, diensten, activa en locaties te identificeren. Deze codes kunnen worden weergegeven door streepjescodesymbolen om het elektronisch lezen te vergemakkelijken dat nodig is voor bedrijfsprocessen.

GS1-128 barcode is de nieuwe naam van UCC/EAN-128 barcode. Het is een subset van de Code-128-tekenset en voldoet aan de internationale standaard van GS1.

UPC en EAN zijn beide goederencodes in het GS1-systeem. UPC wordt voornamelijk gebruikt in de Verenigde Staten en Canada, en EAN wordt voornamelijk gebruikt in andere landen en regio's, maar ze kunnen naar elkaar worden omgezet.

Wat voor soort organisatie is GS1?

GS1 is een internationale non-profitorganisatie die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en onderhouden van haar eigen barcodestandaarden en de bijbehorende bedrijfsvoorvoegsels. De bekendste van deze standaarden is de barcode, een barcode die op een product wordt afgedrukt en die kan worden elektronisch scannen van symbolen.

GS1 heeft 116 lokale lidorganisaties en meer dan 2 miljoen gebruikersbedrijven. Het hoofdkantoor bevindt zich in Brussel (Louizalaan).

Geschiedenis van GS1:

In 1969 was de Amerikaanse detailhandel op zoek naar een manier om het afrekenproces in de winkel te versnellen. De Ad Hoc Committee on Uniform Grocery Product Identification Codes werd opgericht om een ​​oplossing te vinden.

In 1973 selecteerde de organisatie de Universal Product Code (UPC) als de eerste standaard voor unieke productidentificatie. In 1974 werd het Uniform Codes Committee (UCC) opgericht om de standaard te beheren. 26 juni 1974 wordt een pakje Wrigley-kauwgom het eerste product met een barcode dat in winkels kan worden gescand.

In 1976 werd de oorspronkelijke 12-cijferige code uitgebreid tot 13 cijfers, waardoor het identificatiesysteem buiten de Verenigde Staten kon worden gebruikt. In 1977 werd in Brussel de European Article Numbering Association (EAN) opgericht, met stichtende leden uit 12 landen.

In 1990 ondertekenden EAN en UCC een mondiale samenwerkingsovereenkomst en breidden hun totale activiteiten uit naar 45 landen. In 1999 richtten EAN en UCC het Auto-ID Center op om elektronische productcodes (EPC) te ontwikkelen, waardoor GS1-standaarden mogelijk werden voor RFID.

In 2004 lanceerden EAN en UCC het Global Data Synchronization Network (GDSN), een mondiaal internetgebaseerd initiatief dat handelspartners in staat stelt productmasterdata efficiënt uit te wisselen.

In 2005 was de organisatie actief in meer dan 90 landen en begon de naam GS1 wereldwijd te gebruiken. Hoewel [GS1] geen acroniem is, verwijst het naar een organisatie die een mondiaal systeem van standaarden levert.

In augustus 2018 werd de GS1 Web URI-structuurstandaard goedgekeurd, waardoor unieke ID's aan producten kunnen worden toegevoegd door URI's (webpagina-achtige adressen) op te slaan als QR-code.

Over Code-128-streepjescode

Code-128 barcode is ontwikkeld door COMPUTER IDENTICS in 1981. Het is een doorlopende alfanumerieke barcode met variabele lengte.

Code-128 barcode bestaat uit een leeg gebied, een startmarkering, een gegevensgebied, een controleteken en een terminator. Het heeft drie subsets, namelijk A, B en C, die verschillende tekensets kunnen vertegenwoordigen. Het kan ook worden gebruikt om codering op meerdere niveaus te bereiken door de selectie van starttekens, codesettekens en conversietekens.

Het kan alle 128 ASCII-tekens coderen, inclusief cijfers, letters, symbolen en controletekens, zodat het alle tekens op het computertoetsenbord kan weergeven.

Het kan een efficiënte gegevensrepresentatie met hoge dichtheid bereiken via codering op meerdere niveaus, en kan worden gebruikt voor automatische identificatie in elk managementsysteem.

Het is compatibel met het EAN/UCC-systeem en wordt gebruikt om de informatie weer te geven over de opslag- en transporteenheid of logistieke eenheid van het goed. In dit geval wordt het GS1-128 genoemd.

Code-128 barcodestandaard is ontwikkeld door Computer Identics Corporation [VS] in 1981. Deze kan alle 128 ASCII-codetekens vertegenwoordigen en is geschikt voor gemakkelijke toepassing op computers. Het doel van het formuleren van deze standaard is het verbeteren van barcodes coderingsefficiëntie en betrouwbaarheid.

Code128 is een barcode met hoge dichtheid. Het gebruikt drie versies van tekensets [A, B, C] en de selectie van starttekens, codesettekens en conversietekens, op basis van verschillende gegevenstypes en -lengtes Kies de meest geschikte coderingsmethode. Dit kan de lengte van de streepjescode verkleinen en de coderingsefficiëntie verbeteren. Daarnaast maakt Code128 ook gebruik van controletekens en terminators, wat de betrouwbaarheid van de streepjescode kan vergroten en verkeerd lezen of gemiste lezingen kan voorkomen.

Code-128 barcode wordt veel gebruikt in het interne beheer van ondernemingen, productieprocessen en logistieke controlesystemen. Het heeft veel toepassingsscenario's, voornamelijk in sectoren zoals transport, logistiek, kleding, voeding, farmaceutische producten en medische sector apparatuur.

Over UPC-A-streepjescode

UPC-A is een streepjescodesymbool dat wordt gebruikt om artikelen in winkels te volgen en alleen in de Verenigde Staten en Canada wordt gebruikt. Het bestaat uit 12 cijfers en elk artikel heeft een unieke code.

Het werd in 1973 geformuleerd door de Uniform Code Council in de Verenigde Staten, gezamenlijk ontwikkeld met IBM, en is in gebruik sinds 1974. Het was het eerste barcodesysteem dat werd gebruikt voor de afrekening van producten in supermarkten. Een item gemarkeerd met een UPC-A-barcode werd gescand aan de kassa van een Troys Marsh-supermarkt.

De reden waarom UPC-A-barcodes in supermarkten worden gebruikt, is dat deze productinformatie, zoals prijs, voorraad, verkoopvolume, enz. snel, nauwkeurig en gemakkelijk kan identificeren.

UPC-A barcode bestaat uit 12 cijfers, waarvan de eerste 6 cijfers de fabrikantcode vertegenwoordigen, de laatste 5 cijfers de productcode vertegenwoordigen en het laatste cijfer het controlecijfer is. Op deze manier kunnen we alleen Als u de streepjescode bij de kassa van de supermarkt moet scannen, kunt u snel productprijs- en voorraadinformatie verkrijgen, waardoor de werkefficiëntie van supermarktverkopers aanzienlijk wordt verbeterd.

UPC-A-barcode wordt voornamelijk gebruikt in de Verenigde Staten en de Canadese markt, terwijl andere landen en regio's EAN-13-barcodes gebruiken. Het verschil tussen beide is dat de EAN-13-barcode nog één landcode heeft.

Over EAN-13-streepjescode

EAN-13 is de afkorting van European Article Number, een barcodeprotocol en standaard die wordt gebruikt in supermarkten en andere detailhandelssectoren.

EAN-13 is gebaseerd op de UPC-A-standaard die is opgesteld door de Verenigde Staten. De EAN-13-barcode heeft één land-/regiocode meer dan de UPC-A-barcode om te voldoen aan de behoeften van internationale toepassingen. De UPC-A-barcode is een streepjescodesymbool dat wordt gebruikt om goederen in winkels te volgen. Het wordt alleen gebruikt in de Verenigde Staten en Canada. Het werd in 1973 ontwikkeld door de Verenigde Staten [Uniform Code Council] en wordt sinds 1974 gebruikt. Het was het eerste barcodesysteem dat werd gebruikt voor de afrekening van producten in supermarkten.

EAN-13 bestaat uit een prefixcode, identificatiecode van de fabrikant, productartikelcode en controlecode, in totaal 13 cijfers. De codering volgt het principe van uniciteit en kan ervoor zorgen dat deze niet wereldwijd wordt herhaald.

EAN International, ook wel EAN genoemd, is een internationale non-profitorganisatie opgericht in 1977 en met hoofdkantoor in Brussel, België. Het doel is het formuleren en verbeteren van mondiaal uniforme goederen. Het barcodesysteem biedt diensten met toegevoegde waarde aan optimaliseren het beheer van de supply chain van ondernemingen. De aangesloten organisaties zijn over de hele wereld gevestigd.

EAN-13 barcodes worden voornamelijk gebruikt in supermarkten en andere detailhandelssectoren.

 
 
 

Auteursrecht(C)  EasierSoft Ltd.  2005-2024

 

Technische ondersteuning

autobaup@aol.com    cs@easiersoft.com

 

 

D-U-N-S: 554420014